En hemvändare från 1981 tillbaka för renovering..

Skrivet av Louise Larsson på Postad i Aktuellt, Aktuellt startsida

I våras fick vi förfrågan från Ortholms Begravningsbyrå i Karlshamn om att renovera en av deras ögonstenar: en Chevrolet Caprice Begravningsbil årsmodell 1979. En mycket väl omhändertagen bil men som ändå märkts av tidens tand och hårt arbete. Rost fanns i bl.a. bakbalk, baklucka och hjulhus. Missfärgningar i inredning och en del slitningar fanns också. Capricen har spenderat en hel del tid hos oss i Laholm där vi lagat rost, lackat och fräschat upp kistutrymmet med ny bl.a. ny klädsel och rullgardiner. Se bilder nedan.

Billen rullade sina första två år i Lund där Jan-Inge Svensson, ägare till Ortholms Begravningsbyrå köpte bilen 1981 då den skickades till oss i Laholm för ombyggnad till begravningsbil, för övrigt en utav de första med plats för två kistor. Efter köpet och ombyggnaden har bilen varit i Jan-Inge och hans fru Lottas ägo. Totalt (inkl. ett motorbyte) har bilen rullat ca 75 000 mil och tjänstgjort vid ett stort antal begravningar. Imponerande är att mattan i kistutrymmet fortfarande är original från 1981!

Familjeägda Ortholms Begravningsbyrå i Karlshamn består av Jan-Inge och Lotta Svensson samt Benny Isaksson och i bilparken finns förutom ovannämnda bil även en vit Nilsson 3-d Begravningsbil från 2016 och en Mercedes 220se från 1963.