Laholmsföretaget Nilsson Special Vehicles har ambitionen att noteras på Nasdaq OMX First North under hösten och gör i samband med det en nyemission. Emissionen kommer tecknas av befintliga ägare och ett par nya större investerare. Aktierna kommer även att erbjudas till allmänheten i Sverige.

– Den planerade noteringen är en viktig milstolpe för Nilsson i vår ambition att skapa en långsiktigt stark plattform för fortsatt tillväxt och utveckling. En notering kommer även skapa bättre tillgång till kapitalmarknaden och öka kännedomen om Nilsson bland såväl befintliga som potentiella kunder, partners och leverantörer”, säger Nilsson Special Vehicles vd Karl Justh.

Yngve Nilsson Karosserifabrik startades 1945 och har sedan starten haft ett nära samarbete med Volvo Personvagnar. Nilsson Special Vehicles är idag ett ledande specialbilsföretag med Europa som hemmamarknad. Bolaget producerar och säljer limousiner, ambulanser och begravningsbilar.

Bolaget står inför en spännande tid med en ny ambulans baserad på nya Volvo XC90 som nästa stora utvecklingsprojekt. Ambulansen utvecklas i samråd med marknadsexperter och befintliga och potentiella kunder. Med den nya ambulansen räknar bolaget med att ytterligare förstärka positionen på de svenska och norska marknaderna och i förlängningen även sikta på marknader där Nilsson inte är aktivt idag.

Västra Hamnen Corporate Finance är finansiell rådgivare i den planerade noteringen.

  För ytterligare information kontakta Nilsson Special Vehicles vd Karl Justh på tel. 0430-49 067 eller Västra Hamnen Corporate Finance på tel. 040-200 255.