Styrelsen i Nilsson Special Vehicles AB (”Nilsson”) har idag tillsatt Fredrik Nilsson som tillförordnad VD. Fredrik sitter i ledningsgruppen, har gedigen erfarenhet av bolaget och kommer att fokusera på  processer och effektiviseringar. Fredrik efterträder Karl Justh.

Nilsson har rönt stora försäljningsframgångar med de nya modeller som lanserats under året, men ligger trots det efter plan i antal levererade bilar och styrelse och VD är inte helt överens om vägen framåt. Karl Justh går därför vidare mot nya utmaningar, men kvarstår som resurs för bolaget under sin uppsägningstid.

Efter en fantastisk resa på fem år som VD på Nilsson, med ökad försäljning, lyckad börsintroduktion och en etablerad plattform för fortsatt tillväxt så är det naturligt att lämna över till den styrelsen bedömer bäst lämpad att genomföra styrelsens plan för att ta bolaget till nästa nivå, säger Karl Justh, avgående VD.

Fredrik Nilssons roll som VD kommer att vara tillfällig till dess att styrelsen kunnat identifiera och rekrytera en lämplig efterträdare.

Fredrik Nilsson, tillträdande VD:

– Karl Justh har åstadkommit väldigt mycket för bolaget under sina år som VD. Det ska bli oerhört spännande och att nu få hålla stafettpinnen och driva företaget vidare mot nya mål.

 

Thomas Mårtensson, styrelsens ordförande:

– Vi vill tacka Karl Justh för hans tid som VD för Nilsson. Karl har på ett förtjänstfullt sätt utvecklat bolaget och banat väg för nuvarande modellprogram och fokus på marknadsutveckling. Vi önskar honom lycka till i framtiden.

Laholm den 2 oktober 2017

För ytterligare information, kontakta:
Thomas Mårtensson styrelseordförande för Nilsson, telefon +46 70 6226322