Nilsson XC90 Ambulans

En lätt tungviktare

med bilbranschen säkraste bil som grund.

Med Volvo XC90 som grundbil läggs grunden för höga ingångsvärden vad gäller säkerhet, miljö, ergonomi och funktion. Tack vare tillverkarens ledande position inom så väl aktiv som passiv säkerhet kan vi erbjuda en ambulans i världsklass. Detta i kombination med Nilssons mångåriga kunnande av bilbyggnationer resulterar i en ambulans i absolut toppklass som kan lastas med >700kg och köras på B-körkort.

En specialbil med rätt förutsättningar 
byggd med högsta precision.

Framkomlighet

XC90 kommer med fyrhjulsdrift som standard, och med en markfrigång på 225mm. En ambulans ska klara alla klimat, väglag och vägar. Bilen byggs med B6 Bensin som grund, med 300hk/245 kW och 420 Nm vridmoment.

Godkänd för jobbet

Nilsson XC90 Ambulans med integrerad kompositkaross baserad på Volvo XC90. Ambulansen är helbilsgodkänd (WVTA) för att motsvara kraven för M 1 fordon samt ambulans typ B enligt EN 1789

Världens säkraste bil

XC90 beskrivs bland annat av The Times som den säkraste bilen på våra vägar och sedan mätningar började 2004 har ingen människa avlidit i en XC90, som får högsta säkerhetsbetyg. Detta tycker vi är rätt grundförutsättningar för en ambulans.

Hållbarhet

Första steget mot en fossilfri ambulans

Vi arbetar med att kunna återvinna så stor del av fordonet som möjligt och möta kraven i det direktiv som finns från EU om att 95 procent av dess vikt ska vara återvinningsbart (85 procent vara ren materialåtervinning). Vi har tagit första steget till en fossilfri ambulans med att del-elektrifiera ambulansen en så kallad mildhybrid.

Kontakta oss. Vi berättar gärna mer.

När bör jag välja XC90 framför MB Sprinter? Vilka tillval rekommenderar ni?

Vi hjälper dig att hitta rätt ambulans utefter dina och din verksamhets behov. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar en av våra experter dig.

 

Se mer om bilen

Generella specifikationer & mått
Vänddiameter 14,7m

Nilsson-tillval

Vi har hundratals Nilsson tillval att välja på!

Nedan hittar du ett axplock, välkommen att kontakta vår säljavdelning för fler tillval och info.

 • LED-skärm i mellanvägg “vägkamera”
 • Tangentbordshållare
 • Kundanpassad förvaringsmodul
 • Arbetsbelysning
 • Gult varningljus
 • Hållare infusionsvärmeväska
 • Grön sjukvårdsledningsbelysning
 • Skärmfästen för bl.a.  Handhald, Getac, Panasonic, Lokus mfl.
 • Hållare i skensystem för stångmonterad utrustning
 • 270gr backkamerasystem
 • m.m, m.m.
  Volvo-tillval

  För Volvotillval är du välkommen att kontakta vår säljavdelning på +46 (0)430-49050 för att kontrollera att just ditt önskade tillval är kompatibelt med vårt ambulanschassi.

  Övriga Ambulanser

  MB Sprinter

  Säkerhet & Komfort

  Ford Transit

  Flexibel & Välanpassad