• Nilsson Ambulans XC90

Nilsson XC90 Ambulans

Nilsson XC90 Ambulans byggs på ett fyrhjulsdrivet Volvo XC90 AWD-chassi med antingen dieselmotor (D5, 235hk) eller bensinmotor (T5, 254hk).

Säkerhet

Med Volvo XC90 som grundbil läggs grunden för höga ingångsvärden vad gäller säkerhet, ergonomi och funktion. Tack vare tillverkarens ledande position inom så väl aktiv som passiv säkerhet kan vi erbjuda en ambulans i världsklass. Detta i kombination med Nilssons mångåriga kunnande av bilbyggnationer resulterar i en ambulans i absolut toppklass.

Vid utveckling av sjukhytten har inga kompromisser gjorts. En lätt, stark konstruktion i kolfiber borgar för hög komfort och säkerhet för både patient och personal samt inte minst en hög lastvikt på ca 700kg.
Insidan är vidareutvecklad med tonvikt på ergonomi och för att kunna ge bästa möjliga vård under transport med bibehållen säkerhet.

Fyrhjulsdrift och markfrigång

Med fyrhjulsdrift (Haldex) som standard bjuds framkomlighet i alla väderleksförhållanden och även mycket svåra terränger. Tack vare en markfrigång på 225 mm erbjuder vi en ambulans som klarar även de körmässigt tuffaste uppdragen.

Typgodkännande

Nilsson XC90 Ambulans har genomgått ett stort antal tester på bl.a. stolsinfästning och bårinfästning utöver diverse datorsimuleringar. Nilsson XC90 Ambulans uppfyller samtliga lagkrav på både fordon och infästningar. Bilen och dess inredning uppfyller även Socialstyrelsens bestämmelser enligt EN-1789 och EN-1865. Stolsinfästning och bårinfästning skall även motstå accelerationskrafter såväl framåt som bakåt på upptill 20G.